Garantie voorwaarden

Rijden zonder zorgen
Bij AutoGarantVeiling.nl geven wij altijd 1 jaar garantie, puur voor de zekerheid. Met de garantie van AutoGarantVeiling.nl bent u beschermt tegen hoge reparatiekosten van mechanische of elektronische mankementen.Hieronder staat beschreven waar u garantie op heeft en wat te doen bij een defect, ook in het buitenland. Daarnaast leggen wij de voorwaarden uit. AutoGarantVeiling.nl biedt u een complete garantiedekking en heldere voorwaarden voor veel veilige kilometers.


Flexibele en snelle schadeafhandeling
Heeft u onverhoopt pech in het binnenland, dan laat u de auto gewoon bij een erkend reparateur repareren. Die handelt vervolgens alle administratieve zaken met onze garantieafdeling voor u af. Afrekening vindt snel plaats, rechtstreeks tussen de garantieafdeling en de erkend reparateur. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Bevindt uw reparateur zich te ver van de plaats waar u pech heeft? Geen probleem! U meldt de schade telefonisch bij onze garantieafdeling. De reparatie laat u vervolgens, in overleg met onze garantieafdeling, uitvoeren bij een erkend reparateur van uw merk in Europa.


Uw voordelen

Technische zekerheid:
•    Deze garantie dekt alle belangrijke mechanische en elektronische mankementen, essentieel voor het goed functioneren van uw auto.

Financiële zekerheid:
•    De schadevergoeding wordt in Nederland rechtstreeks geregeld, u hoeft dus geen geld voor te schieten.
•    De garantie is overdraagbaar, dat betekent een meerwaarde bij verkoop van uw auto.
•    De garantie is geldig in heel Europa (vakanties en zakenreizen).

Waar heeft u garantie op
Alle mechanische en elektrische onderdelen van de auto vallen onder de garantie. Hier vallen bijvoorbeeld de volgende onderdelen onder:
•    de motor
•    de versnellingsbak
•    het koelsysteem
•    de aandrijving
•    het remsysteem
•    de wielophanging
•    de stuurinrichting
•    het brandstofsysteem
•    de elektronica
•    de airconditioning
Zowel de onderdelen als de arbeidskosten vallen onder de garantie.

Waarop heeft u geen garantie
Garantie wordt niet gegeven op:
•    de carrosserie
•    het glas
•    de banden
•    de velgen
•    onderhoudsdelen- en handelingen
•    het vervangen van verlichting
•    het interieur van de auto
•    bijkomende kosten zoals de kosten voor vervangend vervoer


Hoelang duurt de garantie

U heeft de garantie voor de duur van twaalf maanden na aankoop. De garantie eindigt twaalf maanden na de aankoopdatum.


Wat is een defect

In het kader van deze garantie bedoelen we met een defect: Het tijdens de looptijd van de garantie plotseling en onverwacht falen van een onderdeel. Als een onderdeel normaal functioneert, zal deze niet worden vervangen of gerepareerd. Mocht er sprake zijn van (bij)geluid of veranderende eigenschappen, dan is dat in principe geen aanleiding voor reparatie.


Onderhoud

Iedere auto heeft onderhoud nodig. Bij dat onderhoud worden onderdelen vervangen die niet bedoeld zijn om een autoleven lang mee te gaan. Onderhoudsdelen- en handelingen vallen niet onder de garantie.


Reparatie

De garantie is uitsluitend bedoeld voor het herstel van uw auto. Uw auto wordt altijd vakkundig en duurzaam gerepareerd. AutoGarantVeiling.nl heeft daarbij de vrijheid om in overleg met de reparateur te bepalen op welke wijze de auto wordt gerepareerd. U heeft geen recht op vergoeding van bijkomende kosten of overige schade die het gevolg kunnen zijn van het defect.


Wie geeft de garantie

De garantie wordt gegeven door AutoGarantVeiling.nl en wordt uitgevoerd door Autotrust Europe BV. AutoGarantVeiling BV blijft altijd verantwoordelijk voor de gegeven garantie.


Voorwaarden

A: In het geval van een defect vragen wij u om altijd eerst onze garantieafdeling te bellen. Na ontvangst van een uniek autorisatie-nummer, kunt u de auto laten repareren. Reparatie zal dan plaatsvinden bij een door AutoGarantVeiling.nl geselecteerd erkend reparateur. Rijd nooit door met een defect!

B: Onderhoud uw auto goed en controleer regelmatig het niveau van de vloeistoffen van uw auto. Lees voor gebruik van de auto bijbehorende instructieboekje en bestudeer de aandachtspunten en het onderhouds- schema. Als er een defect ontstaat doordat u de instructies uit het bedieningsboekje niet kent of niet uitvoert, kan het zijn dat u zelf (mede)schuld heeft aan het defect. Bewaar alle bewijzen van onderhoud en reparatie. Het is noodzakelijk dat u deze altijd kunt overleggen bij een claim.

C: Wanneer kunt u geen aanspraak maken op garantie? Als u zelf (mede)schuldig bent aan het ontstaan van een defect, heeft u geen recht op reparatie onder de garantie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er een defect is ontstaan door overbelasting, nalatigheid, onzorgvuldigheid of bedieningsfouten.

D: Als er een defect ontstaat door onheil van buitenaf, heeft dat niet te maken met de kwaliteit van uw auto. In dat geval kunt u geen aanspraak maken op de garantie. U kunt daarbij denken aan defecten veroorzaakt door (water)schade, een aanrijding, schokken door drempels en kuilen in de weg of steenslag. Vaak zijn veel van dit soort voorvallen gedekt door uw autoverzekering. Onderdelen die niet af-fabriek zijn gemonteerd of aanpassingen aan de auto vallen niet onder de garantie.

E: Als een mankement verholpen kan worden door een onderhoudshandeling zoals schoonmaken, smeren, (af)stellen, resetten of updaten van software, behoort dat tot het onderhoud. De kosten hiervoor vallen niet onder de garantie.

F: Bij vermoedens van fraude of misbruik, mag de garantie door AutoGarantVeiling.nl worden beëindigd. Het is belangrijk dat u zich houdt aan onze voorwaarden. Als u niet aan de voorwaarden hebt voldaan, vervalt uw recht op garantie.